Bart Bles op het podium onder de Italiaanse zon

Bart Bles op het podium onder de Italiaanse zon
In het Italiaanse Arezzo opende de dag vanmorgen met een finale in de Silver Tour over een hoogte van 1m45. Die werd gewonnen door de Fransoos Paul Delforge die daarbij kon rekenen op zijn Terre du Banney (v. Crown Z) die hij in een tijd van 38.92 seconden rond wist te sturen.

Hij bleef zo voor op de Oostenrijker Miklos Tassilo Csillaghy die met de Cristo zoon Christino de tweede plaats op zijn naam wist te schrijven met een tijd van 40.61 seconden. Als derde zien we vervolgens de Italiaan Fabio Brotto met Vaniglia Delle Roane (v. kashmir van Schuttershof) die hij rondstuurde in 41.48 seconden. Zijn landgenote Roberto Arioldi eindigde met de KWPN-er Loro Piana Viper (v. Clinton) nog op een vierde plaats in 42.22 seconden.

De top vijf werd afgemaakt door een vijfde plaats van Anna Power en haar Blazer B (v. Tombola). Jur Vrieling noteerde in het zadel van Quality FZ (v. Quintender) een 14e plaats. In de Gold Tour 1m40 sprong hij in het zadel van Carcuma IL Palazzetto eveneens naar de 14e plaats.

Silver 1m40

De Silver 1m40 werd eveneens gewonnen door een Franse, ditmaal was het Camille Conde Ferreira die in het zadel van Pirole de la Chatre (v. Flipper d'Elle) naar de winst reed in 50.34 seconden. De Italiaan Guido Franchi volgde haar op de voet met zijn Signora (v. Stolzemberg) in 50.51 seconden. Voor Bart Bles was er een mooie derde plaats, hij zadelde zijn Evabellie W (v. Colman) en eindigde met 52.59 seconden op de klok.