Balk kost Van Asten top notering in Braunschweig

Balk kost Van Asten top notering in Braunschweig
Met een deelnemersveld  dat voor 75% uit Duitse combinaties bestond zat een thuiswinst er wel in bij de Lowen Classic in Braunschweig.  Maar een dozijn sterk presterende Duitsers lieten niets meer aan het toeval over,  de eerste dertien plaatsen werden opeist door de thuis natie.

De eerste buitenlander was pas terug te vinden op plaats 14. Het was de Pool Wojciech Wojcianiec die "stand hield"in de speedrubriek die volledig door Duitsers werd gedomineerd. Hij kreeg bijstand van Leopold van Asten, die afgelopen weekend nog de Rolex Grand Prix in Den Bosch won,  en de Luxemburgse amazone Charlotte Bettendorf.

Van Asten was echter snel genoeg voor een top notering met zijn VDL Groep C Tara Z (v. Crown Z). Het duo kwam in 51.07 seconden over de eindstreep en was daarmee eigenlijk sneller als winnaar Tim Rieskamp-Goedeking. Die met Quapitol de Beaufour (v. Diamant de Semilly) foutloos in 51.19 seconden over de finish kwam. Maar het was een springfout die roet in het eten gooide en de Nederlander terug deed laten vallen naar de 16e plaats.

Bettendorf overkwam hetzelfde.  De amazone ging met Queltis (v. Helios de La Cour II) in exact 51 seconden nog wat sneller door het parcours. Maar zag onderweg eveneens een balk vallen en eindigde op de 15e plaats.

De tweede beste rit kwam van Heiko Schmidt en Chap 47 (v. Diamant de Semilly). Hij was in 51.01  seconden ruim een seconden sneller als Harm Lahde en Oak Grove's Celebrity.

Kijk hier voor alle resulaten.