Balk kost Smolders overwinning in winderige 1.50 rubriek Miami

Balk kost Smolders overwinning in winderige 1.50 rubriek Miami
In Miami was het vannacht Lorenzo de Luca die de 1.50m CSI5* rubriek van de LGCT op naam scheef onder het toezicht van verschillende badgasten. Op de tweede plaats was het Zangersheide ruiter Christian Ahlmann die zijn ervaring deed gelden voor Jessica Springsteen die voor eigen publiek derde werd.

Het was behoorlijk winderig aan het strand van Miami wat de rubriek een extra moeilijkheidsgraad gaf. Toch wisten zich 19 combinaties te plaatsen voor een barrage waar flink werd gereden voor de eindzege.

Harrie Smolders ging met Zinius (v. Nabab de Reve) als eerste starter in de barrage vlot van start maar zag al op hindernis twee, een oceaan-blauwe oxer, een balk vallen en eindigde uiteindelijk als vijfde dankzij een sneller rit in 31.87 seconden.

Lorenzo de Luca kwam na de Nederlander in de ring met Halifax van het Kluizebos en wist in navolging van Smolders wel een foutloze snelle rit op de klok te zetten. Met de machtig springende hengst kwam de Stehex Stable ruiter foutloos over de eindstreep in 32.64 seconden.

Vervolgens waren het vele combinaties die op jacht gingen naar de tijd van De Luca maar niemand wist op deze winderige dag sneller te gaan. Zelfs laatste starter Christian Ahlmann en zijn toppaard Carabis Z (v. Caritano) wisten nét niet te tippen aan de Italiaan. De Duitse ruiter ging zoals altijd zonder via de optimale route op sublieme wijze naar de finish maar had twee tienden van een seconden langer nodig en werd tweede.

Thuisfavoriet Jessica Springsteen en Davendy S (v. Clinton) eindigde op de derde plaats na een foutloze rit met flink wat pit en geluk van 34.13 seconden. Voor België zette Nicola Philippaerts een topprestatie neer met Ustina Sitte (v. Clinton). In het zadel bij de 13-jarige merrie sprong hij naar een vierde plaats met een foutloze rit van 35.03 seconden.