Angelie von Essen start de dag met winst in Barcelona

Angelie von Essen start de dag met winst in Barcelona
Na regen komt zonneschijn, zo ook op de Real Club de Polo de Barcelona vandaag. Op de hoofdpiste was er niets meer te merken van de vele regen die gisteren de piste en straten in Barcelona onder water hadden gezet.

In ruil kregen we op de CSIO van Barcelona vanmiddag zon en veel toeschouwers te zien. De eerste van drie rubrieken vandaag was de 1m45 'Negrita Cup' die over twee fasen verliep.
De Zweedse Angelie Von Essen was daarin de beste met de 14-jarige Cream Sheridan, een zoon van Cappucino. Zij wonnen in een tijd van 30:60 seconden. Deze overwinning leverde hen nog eens 8.118 euro op.
De Fransman Mathieu Billot wist zich net als op donderdag ook nu weer te klasseren. Hij werd tweede in 31:93 seconden met de 11-jarige ruin Radja des Fontaines (v. Hurlevent de Breka).
Denis Lynch en Que Sera (v. Quinar), die al vroeg de leiding hadden genomen, werden uiteindelijk derde in 32:24 seconden.

De Amerikaanse Lillie Keenan reed haar Be Gentle naar de vierde plaats. Anthony Condon en Cinook II eindigden op de vijfde plaats.

Harrie Smolders en zijn nieuwste aanwinst Crepso PKZ eindigden met een veertiende plaats net buiten de prijzen na een foutloze rit.

Klik hier voor de uitslag.