Amerika wint nu ook Nations Cup in Dublin

Amerika wint nu ook Nations Cup in Dublin
De Amerikanen zijn duidelijk op dreef! Na winst in de Nations Cup van Gijon en Hickstead vorige week, winnen zij nu ook in Dublin. Met een totaal van 4 strafpunten waren zij de beste van 8 deelnemende landen.

Jessica Springsteen (Vindicat W) en Jayne Charlie (Chill R Z) zorgden voor twee foutloze omlopen. Katherine A. Dinan en Nougat du Vallet noteerden 1 springfout in de eerste ronde. Het resultaat van Beezie Madden en Simon werd in de eerste ronde geschrapt, zij kregen 8 strafpunten. In de tweede ronde moesten zij niet meer starten daar de overwinning al een feit was. De Britse Equipe werd 2e met 8 strafpunten. Oekraïne eindigde op de 3e plaats. Binnen deze equipe verscheen Cassio Rivetti aan de start met Sea Coast Forlap DC. Zij kregen 4 strafpunten in de eerste ronde en werden in de tweede ronde uitgesloten. Eveneens op de 3e plaats eindigden de equipes uit Frankrijk en Zweden.

Nederland begon zeer goed aan de eerte manche in Dublin. Samen met de Britten waren zij het enige team wat drie foutloze rondes produceerden. In valt alles echter uit elkaar voor het Oranje kwartet.  Alleen Vincent Voorn maakt met Quinlan (v. Quidam’s Rubin)  een ware comeback door na zijn eerste teleurstellende ronde met 24 stafpunten nu wel van het hout te blijven.  Leopold van Asten en VDL Groep Zidane noteerden vervolgens acht strafpunten, waardoor Nederland de kans op overwinning al zag vergaan. Vervolgens valt een top notering volledig in het water asl Pals en Vignet met finish in zich vier balken uit de lepels zien vliegen. Van der Schans de schede kunnen beperken, maar noteerde met de geweldig springende Capetown eveneens twaalf strafpunten. Hierdoor zet Nederland een duik in en eindigde op de zesde plaats.

Voor het Duitse team, dat graag punten had gepakt in Dublin, verliep de Nations Cup dramatisch. In de eerste omloop moesten Ludger Beerbaum en Charman (v. Baloubet du Rouet) het parcours verlaten na twee weigeringen. Teamgenoot Patrick Stuhmeyer met Lacan ondegaat hetzelfde lot in de tweede manche. Met maar twee ruiters aan de finish eindigen de Duisters hierdoor als laatste vandaag.

Kijk hier voor alle resultaten.