Amerika leidt het podium op de CSI5* ochtendrubriek in Knokke. Lisa Nooren weet te imponeren in de CSI3*

Amerika leidt het podium op de CSI5* ochtendrubriek in Knokke. Lisa Nooren weet te imponeren in de CSI3*
Aan de Belgische kust gaat de sportieve actie volop verder tijdens Knokke Hippique, in de CSI5* ochtendrubriek regeerden de Amerikaanse amazones Jessica Springsteen en Laura Kraut. Springsteen nam met Fleur de l'Aube (Thunder vd Zuuthoeve) onder het zadel de leiding, het duo stopte de klok in in 33,13 seconden. Zo wist ze haar landgenote Kraut met Sfs Vincomte (Veni Vidi Vici) dertig honderdsten van een seconde voor te blijven.

Het podium werd door Christian Ahlmann met Caribis Z (Caritano) onder het zadel vervolledigd, zij klokten af in 33,64 seconden.

Christophe Vanderhasselt wist voor België naar de vierde plaats te rijden in het zadel van Gino van de Vrunte (Jokinal de Bornival). De Ier Darragh Kenny sloot de top vijf af met Classic Dream (Colestus) onder het zadel.

Klik hier voor de resultaten.

In de CSI3* was het Lisa Nooren die voor Nederland eens sterk resultaat wist neer te zetten. In het zadel van VDL Groep Centora de Wallyro (Dobel's Cento) wist ze het in 32 seconden dubbel foutloos te houden, wat haar een knappe vijfde plaats opleverde.

De overwinning van de rubriek was voor de jonge Belg Thibault Philippaerts. In het zadel van Jaimi Van Dorperheide (Winningmood vd Arenberg) wist hij het dubbel foutloos te houden in 28,90 seconden. Met die tijd liet wist hij Ramzy Al Duhami en High Quality Y (Quadrillo) meer dan een halve seconde achter zich te laten.

Clement Boulanger vervolledigde het podium, met Vaya de Lacke (Spotlight Z) onder het zadel klokte hij af in 30,58 seconden.

Klik hier voor de resultaten.