Amber Fijen voorin tijdens indoor opening CSI Sentower Park

Amber Fijen voorin tijdens indoor opening CSI Sentower Park
Het Sentower Park is zijn indoor seizoen gestart met een internationale tweester wedstrijd. Eerste aan de start waren de jonge paarden. De grootste indoor arena van Europa zag bij de vijf -en zesjarigen Jens Vandenberk naar de overwinning springen. Vandenberk zadelde de 6-jarige Cincenetty GJ Z (v. Cassiro) op. Het duo finishte foutloos in 28,03 seconden. Met slechts enkele fracties van een seconde verschil volgde de Duitse springruiter Tobias Thoenes en CAP 4 (v. Comme Il Faut). Het duo stopte de klok in 28,7 seconden.

Thoenes' landgenoot, Frederik Knorren volgde op een derde plaats met Favoriet (v. Sam). De top vijf werd vervolledigd door JEns Wawrauschenk (Coupe de Candilla, v. Coup De Coeur) en Catherine Pasmore (Chantal, v. Iowa) in een respectievelijke vierde en vijfde plaats.

In totaal kwamen 58 combinaties aan de start in deze proef. De zevenjarigen namen het vervolg van het programma op zich. Een totaal van 43 duo's verschenen er aan de start.

De snelste tijd werd hier genoteerd door Thobias Thoenes die zo zijn goede prestaties verder zet. Ditmaal op de rug van de Cornet Obolensky-zoon, Cornet MM. Het duo besloot in een tijd van 27,89 seconden. Nederlandse Amber Fijen stond een lange tijd aan de leiding. Uiteindelijk volgde ze Thoenes op op een tweede plaats. Op de rug van de Chacco Blue-merrie, California Blue stopte ze de klok in 28,14 seconden. Het podium werd afgesloten door Frankrijk's Kevin Staut en Vendome D'Anchat (v. Diamant de Semilly).

Pascale Haep en diens eigen Mystic Blue HH (v. Mister Blue) volgden als beste Belgen in een vierde plaats.