Amanda Derbyshire houdt winst in eigen land.

Amanda Derbyshire houdt winst in eigen land.
Net voor de jaarwissels springen nog enkele combinaties voor de Grand Prix winst tijdens de Liverpool International Horse Show. In de hoofdrubriek op zaterdag hield Amanda Derbyshire de overwinning in eigen land. De 1.50m viersterren Longines Ranking kwam op naam te staan van de Britse na een foutloze omloop in 33,30 seconden.

Met onder het zadel de 9-jarige Luidam-dochter, Luibanta BH zette ze de snelste foutloze omloop van de in totaal zeven dubbele foutloze combinaties. Shane Breen volgde op de tweede plaats op de rug van de BWP-hengst, Ipswich Van de Wolfsakker (v. Carembar de Muze).

Samen met Jos Lansink's 9-jarige hengst klokte Breen foutloos af in 33,79 seconden. Landgenoot Conor Swail vervolledigde het podium met de KWPN-ruin, Domino van de Valhoeve (v. Lord Z).

Net buiten het podium strandde Robert Whitaker op de vierde plaats. Whitaker had Catwalk IV (v. Colman) opgezadeld voor het parcours en bleef John Whitaker met Leen O.L. (v. Berlin) voor. De 9-jarige Z-merrie werd gefokte door België's Koen De Waele.

Klik hier voor de resultaten