Alexandra Schelling en Samantha Bos startten de dag met thuiswinsten in Zuidwolde

Alexandra Schelling en Samantha Bos startten de dag met thuiswinsten in Zuidwolde
In Zuidwolde liepen zonet de eerste proeven van de dag ten einde. In de CSI1* rubriek wist Alexandra Schelling de winst in eigen land te houden. In het zadel van Gravin Van De Dreef (Cartier vd Heffinck) wist ze het 1.20m hoge parcours in 56,85 seconden af te werken. Ruth Reay volgde haar iets minder dan een seconde later op voor Groot-Brittanië, zij zadelde Callgirl (Deister) voor deze proef.

Shion Sassa wist het podium te vervolledigen met Winnidou onder het zadel, het duo stopte de klok in 57,51 seconden.

Klik hier voor de resultaten.

 

Bij de zesjarige paarden stond het parcours op 1.25m hoogte gebouwd en meteen tegen tijd gereden. Ook hier ging de winst naar eigen land. Samantha Bos en Bert-Jan Zuidema wisten er het podium te leiden. Samantha greep in het zadel van Coco Chanel (Connor 48) de winst, het duo wist het parcours in 60,93 seconden af te werken en bleef met die tijd net 0,23 seconden voor op Bert-Jan en He's Mylord V.

Ernesto Canseco sloot bij hen aan op het podium voor Mexico, hij reed Houlana V.S (Glasgow vh Merelsnest) in 62,67 seconden foutloos rond.

De top vijf werd verder afgewerkt voor Nederland door Steven Veldhuis met Hoselinde (Campbell VDL) en Chantal Regter met Haskal (Cardento).

Klik hier voor de resultaten.