Alex Granato springt naar de overwinning tijdens Split Rock Jumping

Alex Granato springt naar de overwinning tijdens Split Rock Jumping
Het blijft spannend op de Split Rock Jumping in Johnstown, Amerika. Gisteravond sprong Alex Granato naar de overwinning in de 1.50m hoofdrubriek.

In het zadel van de 9-jarige Mecklenberg-ruin, Carlchen W was Granato één van de acht paard-ruiter combinations die zich plaatsten voor de barrage.  Slechts twee combinaties finishten foutloos tijdens de moeilijke barrage-ronde.

De combinatie snelde naar de overwinning in 48,53 seconden en bleef zo net geen twee seconden voor op David Raposa met S&L Sage (v. Wandor van de Mispelaere). Samen met de BWP-ruin, gefokt bij Marc Van der Perre klokte Raposa foutloos af op 50,42 seconden.

In de 1.40m speed proef was het opnieuw Emanuel Andrade die de overwinning greep. Samen met de 8-jarige BWP-merrie, Jenni's Chance (v. Clinton) snelde Andrade naar de overwinning in 54,971 seconden. Het duo werd opgevolgd door Tina Yates met Cicomein VDL (v. Chacco-Blue). Op de rug van de KWPN-merrie klokte ze foutloos af in 55,214 seconden. Andrade volgde opniuew op de derde plaats, ditmaal met Boy IV onder het zadel.

Ook in de 1.40m junior/amateur proef was het een paard van de lage landen die zich in de spotlights sprong. Sloan Hobson hield de concurrentie achter zich met Costa Rica VH Waterschoot Z. Op de rug van de 9-jarige Zangersheide-dochter van Cicero Z van Paemel nam het duo de winst in 64,258 seconden. De merrie werd gefokt bij de familie Patteet en genoot haar internationale opleiding bij België's nummer één amazone, Gudrun Patteet.