Albert Zoer neemt schitterende start op CSI Salland

Albert Zoer neemt schitterende start op CSI Salland
Na een ruige start van het CSI Salland gisteren is de rust weder gekeerd in Marienheen. In de rubriek voor zevenjarigen sprong Albert Zoer naar de overwinning in het zadel van de Larino-zoon, Freedom. Samen met de KWPN-hengst sprong Zoer naar de overwinning in 33,45 seconden.

Zoer bleef zo ruim één seconde voor op Jan Schuttert in deze 1.30/1.35m rubriek. Jan Schuttert volgde op de tweede plaats met de Verdi-dochter Farmers Proud Hs. De Nederlander klokte foutloos af in 34,58 seconden en werd opgevolgd door Dominique Nijhof-Roelofsen met Canto Bruno (v. Cantoblaco) onder het zadel.

De top vijf werd afgewerkt door Mareille Van Geel -Schroder met Gerdinieke (v. Bacardi VDL) op vier en Lennard De Boer met Grand Field op vijf.

Nederland boven in éénster

Ook in de éénster rubriek sprongen de Nederlandse combinaties de pannen van het dak. Kristian Houwen sprong er naar de overwinning met de 10-jarige Cilydi (Contendro II x Quattro). Houwen greep de overwinning in 32,03 seconden. Hij was zo nipt sneller als Albert Zoer met Formidable (v. Clearway) onder het zadel. Eind september in Canteleu Frankrijk wist deze combinatie daar nog het 1,35 m te winnen. Rianne Nalis vervolledigde het podium met El Torro Vdp (v. Ukato).

De vierde plaats ging naar Marriet Hoekstra, die met haar ruin Exel (Mr Blue x No Limit) 4 seconden langzamer was dan Rianne Nalis, maar ook foutloos aan het einde van het parcours wist te komen. De vijfde plaats was voor Bas van der Aa, die met zijn ruin Goldfeyer (v. Graf Top I), eveneens zonder fouten het einde van de twee fasen wist te bereiken. De teller bleef bij hem staan op 33,99 seconden.

Klik hier voor de resultaten