Aanpassingen bij Duitse Federatie brengen Daniel Deusser terug in het team

Aanpassingen bij Duitse Federatie brengen Daniel Deusser terug in het team


Al geruime tijd houden de Duitse springruiters Daniel Deusser en Christian Ahlmann de boot af als het gaat om deelname voor de FN. De Duitse Mannschaft moest het inmiddels al 2.5 jaar zonder twee van hun topruiters stellen. Beiden weigerden om de overeenkomst te tekenen met het FN, mede door een schorsing voor Ahlmann na de Olympische Spelen van Hong Kong in 2008.

Na de spelen werd er bij een controle de stof capsaicine in het bloed van Cöster aangetroffen. Hierop sprak het FEI van toediening van een verboden medicatie bij het paard van Ahlmann. Ondanks dat het FN hierop bezwaar maakte werd Ahlmann twee jaar lang geschorst voor deelneme aan de nationale equipe. Voor Ahlmann was daarmee de maat vol en overwoog zelfs om voor een ander land te gaan rijden.

Beide ruiters zagen we wel op de Olympische Spelen van rio in 2016 voor het Duitse team. Echter maakten beide ruiters de keuze om daarna hun contract met het FN niet te verlengen. Daar komt nu voor Daniel Deusser verandering in die nu toch zijn handtekening heeft gezet.


Het FN moest hiervoor wel door het stof en er zijn de nodige aanpassingen gedaan. "Alle straffen zijn opgeschort en het beheer van de boeken van iedere behandeling blijft van groot belang. Indien er geconcludeert wordt dat er iets niet juist is, zullen wij de desbetreffende ruiter niet selecteren voor het team. Echter zal er niet direct een boete worden uitgedeeld", aldus de FN.

De FN heeft aangekondigd dat het gaat om een 'Try-out jaar'. Er wordt dus gekeken dit jaar of op deze manier de ruiters tegemoet kan worden gekomen.