17-jarige Brian Moggre laat Harrie Smolders achter zich in de Wereldbeker van Ocala

17-jarige Brian Moggre laat Harrie Smolders achter zich in de Wereldbeker van Ocala
In Ocala heeft de nog maar 17-jarige Brian Moggre de paardenwereld geimponeerd met een Wereldbeker overwinning. Moggre snelde naar de overwinning met  zijn 10-jarige MTM Vivre le Reve. Smolders volgt in de prijzen.




QUICK RESULTS
1. Brian Moggre - MTM Vivre le Reve
2. Andre Thieme - Aretino
3. Sharn Wordley - Casper




Eerder deze week sprong Moggre reeds naar de overwinning in Ocala. De jonge Amerikaan hield enkele wereldcombinaties achter zich. Zes combinaties kwalificeerden zich voor de herkansing in deze 1.60m Wereldbeker rubriek. Enkel het podium werkte het verkort parcours foutloos af.

In het zadel vann MTM Vivre le Reve (Ustinov) sprong Moggre naar de overwinning in 41,29 seconden. Het paar bleef zo nipt voor op Andre Thieme met de 11-jarige Artani 2-zoon, Aretino. Beide combinaties hielden de chrono onder de 42 seconden. Het podium in deze wereldbeker werd afgewerkt door Sharn Wordley met onder het zadel Casper (Contender).

Net buiten het podium sprong Harrie Smolders naar de vierde plaats. Smolders volgde op de vierde stek met Une de l'Othain. Samen met de Conterno Grande-dochter sprong Smolders één balk uit de lepels en bleef zo Hyde Moffat met Grafton (Calvaro) voor.

Uitslag