Ingmar de Vos: "Het invitatiesysteem garandeert eerlijke sport"

Ingmar de Vos: "Het invitatiesysteem garandeert eerlijke sport"

De President van de FEI, Ingmar de Vos heeft in een hippisch kanaal op Youtube meer informatie gegeven over de Coronapandemie, het invitatiesysteem voor CSI's en over de FEI in het algemeen. "We nemen heus geen beslissingen vanuit een ivoren toren in Zwitersland", klinkt het. 

Over de Coronapandemie vertelde hij: "We hebben een grote verantwoordelijkheid naar sporters en organisaties. Als we een event toestaan te organiseren, garanderen we eigenlijk dat de organisatie alle noodzakelijke maatregelen heeft genomen", vertelt hij. Ook over het invitatiesysteem, dat al veel stof deed opwaaien, sprak hij zich uit: "Eigenlijk bestaat het systeem om eerlijk sport te hebben. We willen een balans vinden in de deelname van ruiters die verdienen om aan een wedstrijd deel te nemen op basis van eerder behaalde prestaties. De positie op de wereldranglijst is hiervoor doorslaggevend", vertelt hij. 

"Door de Coronacrisis is er momenteel geen invitatiesysteem voor CSI2* wedstrijden. Het is mogelijk dat dit zo zal blijven. Het is niet zo dat we vanuit een ivoren toren beslissingen nemen in Zwitserland. We proberen echt naar de beste oplossing voor zowel paarden als ruiters te zoeken", besluit hij.

Bron: Le Tertulia Ecuestre