Imke Kort naar de overwinning in het Azelhof

Imke Kort naar de overwinning in het Azelhof

In afwachting van de 1m40 hoofdrubriek die later vandaag op de planning staat, werden er in het Azelhof deze ochtend en namiddag al drie rubrieken gesprongen. 

1m10

In het 1m10 ging Johan Goen met de overwinning aan de haal. Hij reed Cevina H foutloos naar de eindmeet in 25,14 seconden en liet hierbij alle balken in de lepels. Benjamin Pieters en Devotion Second Life Z namen de tweede plaats voor hun rekening. Zij sprongen een foutloze omloop in 28,87 seconden. Dimme D'Haese en Ebony vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 33,10 seconden. 

Louise Losveld (Odilon van T&L) en Willem Verdonk (Luroso van de Hoef) vervolledigden de top vijf op respectievelijk de vierde en de vijfde plaats.

1m20

In het 1m20 sprong de Nederlandse Imke Kort naar de overwinning. Ze sprong een foutloze tweede fase in het zadel van Cappucino en klote af in 25,57 seconden. Senne Leys en Dermie eindigden op de tweede plaats. Zij hielden de nul op het scorebord en finishten in 25,82 seconden. Sarah Haelterman en Unisse Du Neblon vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 25,87 seconden.

Imke Kort (Cronini) en Jan Caers (Nell de la Tombe) eindigden op de vierde en de vijfde plaats.

1m30

In het 1m30 ging de overwinning naar Jan Caers en Jada. Zij sprongen een foutloze tweede fase in 28,12 seconden. Hiermee bleven ze hun eerste achtervolgers, Marthe Heudens en Garrincha Hedoniste ruim één seconde voor. Deze combinatie finishte in 29,14 seconden en moesten dus genoegen nemen met de tweede plaats. Dimme D'Haese en I'm Special Gold B vervolledigden het podium.

Voor Ibrahim Bisharat en Henrietta was er een vierde plaats. Maxi De Weert en Inero Z volgden op vijf.