Ierland wint loodzware Nations Cup Spruce Meadows

Het was een loodzware opgave om de BMO Nations Cup rondes foutloos af te werken. Na een knap resultaat sprongen de Ierse springruiters naar de uiteindelijke zege!

De verdedigende kampioenen Zweden waren als eerste in de Internationale Ring, gevolgd door Ierland, Groot-Brittannië, België, Canada, Duitsland en de Verenigde Staten. Na een uitdagende eerste ronde, waarin vier teams met dubbele cijfers scoorden, slaagde het Zweedse team er niet in om door te gaan naar de tweede ronde met in totaal 34 strafpunten.

"Het was vandaag echt een strijd", zei de Chef d'Equipe van Canada, Ian Millar, die zelf de BMO Nations' Cup voor Canada won in zowel 2006 als 2014. "Het toonde de moeilijkheid van het parcours, om nog maar te zwijgen van de moeilijkheid van de sport. Gelukkig raakte niemand vandaag gewond, maar het herinnert iedereen eraan dat onze sport risicovol is. Wanneer je geweldige ruiters het ziet doen, maken ze het gemakkelijk lijken; er kan altijd iets misgaan en er kunnen zeer ernstige gevolgen zijn."

Uiteindelijk won Ierland de Nations Cup, met een uitstekend foutloos parcours voor Bertram Allen en Pacino Amiro. Teamlid Daniel Coyle sprong ook foutloos met zijn Legacy (voorheen Chavantele Z, fokker: Romain Rotty), maar kreeg een tijdsstraf in zijn eerste ronde. Voor Denis Lynch en Brooklyn Heights (voorheen Jorden Van de Kruishoeve, fokker: Eric Polfliet) was er een score van 0-4. Verder kwam ook Conor Swail aan de start met Calciet EB Z (fokker: LVP stables). Swail noteerde een valpartij in de eerste omloop en startte de tweede ronde niet.

Op het podium volgde het Duitse team als tweede, met de beste score voor Hans-Dieter Dreher en Elysium (VDL Zirocco Blue N.O.P.). Dreher kreeg twee tijdsstraffen in de eerste ronde en sprong een foutloze tweede ronde. Canada eindigde als derde.