Hessel Hoekstra laat Wilhelmus klinken in Lier

Hessel Hoekstra laat Wilhelmus klinken in Lier

Deze ochtend heeft Hessel Hoekstra het Belgisch volkslied laten klinken in Lier. Samen met Kathleen WV (Vigo d'Arsouilles) sprong Hoekstra naar de winst in de 1.30m rubriek. Micky Morssinkhof bleek de Nederlandse sterkhouder in de Youngster tour.

De 1.30m ochtendrubriek werd een Nederlandse strijd tussen Hessel Hoekstra en Britt Schaper. Samen met de achtjarige Kathleen WV (Vigo d'Arsouilles) hield Hoekstra, Britt Schaper van de winst.  Schaper volgde uiteindelijk op de tweede plaats in het zadel van de 6-jarige Bokito vd Woestenheide (Brantzau). De derde plaats kwam op naam van Vanessa-Joy Nägele en King van de Togwijk (Triomphe de Muze).

Net buiten het podium volgde de Ier Graham Grant met zijn sBs-merrie, Kacharel DB (Vigo d'Arsouilles). Als kers op de Nederlandse taart, vervolledigde Max van de Poll de top vijf in het zadel van Joint Venture.

Micky Morssinkhof is sterkhouder in Youngster Tour

In de rubriek voor vijf-en zesjarigen sprong Pauquet met de zesjarige zoon van Argento  (fokker: Guido Pauquet & Christine Pckes) naar een nipte winst. Op slechts 0.15 seconden verschil volgde de Ier, Graham Grant met de sBs-merrie, Miss Jet Set D.B. (Hunters Scendro). Ugo Berrittella volgde voor eigen publiek op de derde plek.

In het zadel van Haiti du Park (Tinka's Boy) verwees de Belg, Micky Morssinkhof met Comme Ci Comme Ca (Comme Il Faut) naar de vierde plaats. De Belgische amazone, Liesje Vanderwegen vervolledigde de top vijf met onder het zadel haar eigen gefokte, Agalie van het Wimpelhof Z (Aganixu du Seigneur). Op vrijdag ook al goed voor prijzen, volgde Harrie Wiering met Suus Kuyten's Dutch Breitling A.N. (Diamant de Plaisir).