Hessel Hoekstra knap derde in loodzware CSIO5* Grand Prix Falsterbo

Hessel Hoekstra knap derde in loodzware CSIO5* Grand Prix Falsterbo

Twaalf combinaties kwamen aan de start in de tweede ronde van de 1.60m CSIO5* Grand Prix in Falsterbo.  Over twee omlopen wisten slechts twee combinaties een foutloze finish te presteren. André Thieme won uiteindelijk met de 12-jarige DSP Chakaria (Chap 47). Hessel Hoekstra volgde op het podium.

Het paar zet zo de kers op de taart nadat het gisteren al de legendarische Falsterbo Derby op naam schreef. Met ongeveer 0,25 seconden verschil volgde Henrik von Eckermann voor eigen publiek op de tweede plaats. Von Eckermann reed naar de tweede plaats in het zadel van de 11-jarige Nababette Z (Nabab de Reve). 

Ook de Nederlandse springruiter, Hessel Hoekstra hield het hout in de lepels. Op de rug van de 9-jarige KWPN'er, Icoon VDL (VDL Bubalu) noteerde Hoekstra twee tijdsfouten in de eerste ronde. Met twee punten in totaal vervolledigde hij knap het podium.

Net buiten het podium strandde Amy Ingli en de 14-jarige Wishes (Guidam) met drie punten op de vierde plaats voor België's Karel Cox. Cox werkte de top vijf af met Nueva Epoca de Regor (Nabab de Reve) met vier punten op naam. 

Ook Jur Vrieling plaatste zich in de prijzen. Vrieling loodste Fiumicino van de Kalevallei (Plot Blue) naar de twaalfde plaats.

Volledige uitslag