Henk van de Pol laat het Wilhelmus weerklinken in CSI2* competitie Sentower Park

Henk van de Pol laat het Wilhelmus weerklinken in CSI2* competitie Sentower Park

In Sentower Park wordt er nog steeds op CSI2* niveau gesprongen. Zonet stond een 1m45 rubriek van de CSI2* competitie op het programma. Daarin namen 50 deelnemers het tegen elkaar én rechtstreeks tegen de klok op. De combinaties wisten dus wat hen te doen stond: een snelle, foutloze ronde springen. Uiteindelijk was het Henk van de Pol die met No Fathers Girl (v. Verde Gaio) aan het langste eind trok. Het duo slaagde erin om een foutloze ronde achter hun naam te noteren en klokte af in 59,61 seconden. Ze waren hiermee de enige combinatie die de chrono onder de 59,61 seconden kon stoppen. 

Petronella Andersson volgde met Ollister du Lys (v. Hunter's Scendro) op de tweede plaats. De amazone van Stephex Stables kon de nul behouden en finishte in 60,20 seconden. De derde plaats ging eveneens naar een Nederlander: Wout-Jan van der Schans reed op zijn beurt Jager (v. Numero Uno) naar het brons door in 60,40 seconden een foutloze ronde te springen. 

Harry Charles en Chawton (v. Typhonn S) namen de vierde plek mee naar huis. Zij noteerden een mooie nulronde in 61,95 seconden. Angelica Augustsson Zanotelli nam de vijfde plaats voor haar rekening. Haar 13-jarige Carambola (v. Cachas) kwam niet in de buurt van het hout en klokte af in 62,37 seconden. 

Wout-Jan van der Schans nam niet enkel de derde maar ook de zesde plaats voor zijn rekening. Dit keer zadelde hij Habrina (v. Eldorado vd Zeshoek) om in 62,53 seconden foutloos naar de finish te rijden. 

Andere Nederlandse klasseringen kwamen van Roelof Bril (Feeling Luckey) en Roosje Brouwer (Jacky Lanta). 

Ook in de finale voor de 7- en 8-jarige paarden deed Wout-Jan van der Schans het meer dan behoorlijk. Hij kon in het zadel van As Havana (v. Diamant de Semilly) de vierde plek in de wacht slepen na een foutloze ronde in 61,50 seconden. 

De overwinning kwam hier in Duitse handen. Leonie Büttel rekende op de Emerald dochter Emerald's Ella om in 58,65 seconden foutloos naar de finish te springen. De rest van de top drie kwam eveneens in handen van amazones. Ida Svensson en Arya Z (v. Armitage) waren goed voor het zilver. De Zweedse amazone noteerde een foutloze ronde achter haar naam in 60,06 seconden. Hiermee bleef ze Justine Tebbel en La Vista Blue (v. Light On) voor die het brons in de wacht sleepten. 

De vijfde plaats kwam op naam van Harrie Wiering. Hij rekende op Dutch Breitling AN (v. Diamant de Plaisir) om in 61,56 seconden een foutloze ronde te springen. Roosje Brouwer en Lotus (v. George Z) eindigden net buiten de top vijf op de zesde plaats. 

Klik hier voor alle resultaten