Henk Frederiks knalt naar het podium in hoofdrubriek Herning

Henk Frederiks knalt naar het podium in hoofdrubriek Herning

Tijdens de hengstenkeuring van het Danish Warmblood-stamboek worden ook spring- en dressuurwedstrijden deze week afgewerkt. Op vrijdag werd er meteen stevig aan de dag begonnen met de CSI3* 1.50m Big Tour op de planning. Henk Frederiks ging alvast met een deel van de uitgedeelde Longines Ranking-punten aan de haal! 

Frederiks was in het zadel van Impian D, een 11-jarige KWPN hengst van VDL Bubalu, een van de bijna 100 deelnemers aan de start. Een dubbel foutloze ronde met een tijd van 34,22s leverde hen de tweede plaats op! Enkel de plaatselijke amazone, Anne Kristine Truelsen was sneller op Quemoy KT (Quidam's Rubin). Hun tijd van 32,18s leverde winst op. 

Niet enkel Frederiks zorgde voor het Nederlands kleur, ook Eric Ten Cate deed weer mee voor de prijzen. Op de rug van Horsedeals Notre-Dame van't Roosakker, de merrie van Echo van t Spieveld waarmee hij gisteren nog tweede werd, leverde hem vandaag de achtste plaats op. Winnaars van gisteren, Hessel Hoekstra en Comthago VDL (Comme il Faut) kwamen vandaag op twaalf te staan. Op veertien volgde Marriet Smit-Hoekstra op Duco Z (Dakar TN). De laatste in de prijzen was Peter Olthof met de Etoulon-nakomeling Juwel SFN. 

Resultaten