Hendrik-Jan Schuttert scoort Ranking punten in Oliva

Hendrik-Jan Schuttert scoort Ranking punten in Oliva

Terwijl Jérome Guery de Silver Tour Grand Prix won, hield Edwina Tops-Alexander de concurrentie achter zich in de 1.45m Longines Ranking rubriek. De Australische amazone snelde naar de winst met Guy Beyers' voormalige Latisha de Regor (Diamant de Semily).

Na een herkansing met 16 combinaties zette Edwina Tops-Alexander de recordtijd in het zadel van de BWP-merrie, Latisha de Regor (Diamant de Semilly). Het paar klokte foutloos af in 29,06 seconden en bleef zo nipt voor op stalruiter, Alberto Zorzi met onder het zadel Veronese Teamjoy (Toulon). Het podium werd afgewerkt door Michael Duffy met onder het zadel de 11-jarige BWP-ruin, Jeff Ten Halven. De Toulon-zoon komt uit de fokkerij van  Patrick Vercauteren.

Net buiten het podium plaatste Frankrijk's Nicolas Deseuzes zich op de vierde plaats met Ulloa du Trefle (Sheraton) terwijl Lorenzo De Luca de top vijf afwerkte met  Kulana V (Thunder vd Zuuthoeve). Jérome Guery volgde op de 13e plek met zijn Quel Hommes de Hus (Quidam de Revel). Hendrik-Jan Schuttert volgde op de tiende plaats met de 14-jarige zoon van Tygo, Balboa HS.


Uitslag 1.45m LR