Harry Charles domineert hoofdrubriek Londen, Lars Kersten beste Nederlander

Harry Charles domineert hoofdrubriek Londen, Lars Kersten beste Nederlander

Harry Charles, regerend kampioen, kon opnieuw voor zijn thuispubliek een overwinning toevoegen aan zijn palmares. De beker van de hoofdrubriek op vrijdag mag alvast pronken in de prijzenkast van Billabong du Roumois (v. Mylord Carthago). In een barrage met veertien deelnemers was Lars Kersten de Nederlandse trots en sprong naar een knappe top tien-klassering. 

Ongeveer de helft van de aanwezige combinaties had opperste concentratie in de eerste ronde en wist zich te plaatsen voor de barrage. Enigste Nederlander aanwezig in die tweede fase was Lars Kersten. In het zadel van Emmerton (v. Silvio I) kon hij alle balken in de lepels laten liggen. Met de langste tijd maar aldus een foutloos parcours, eindigde het duo op acht.

De overwinning bleef in eigen land met wederom Harry Charles die voor eigen publiek kon winnen. De Brit, die ongetwijfeld de titel van favoriet boven het hoofd hangen heeft, had aan 30,60 seconden genoeg om het verkorte parcours foutloos te doorstaan op Billabong du Roumois. Conor Swail werd naar twee verwezen met Count Me In (v. Count Grannus) met Jack Whitaker die op de voet volgde in het zadel van Equine America Valmy de La Lande (v. Mylord Carthago). 

Alle resultaten