Harrie Smolders start week in de prijzen in Wellington

Harrie Smolders start week in de prijzen in Wellington

McLain Ward en Catoki (Catoki) zijn de negende week van het Winter Equestrian Festival sterk begonnen. Het duo won de 1.45m openingsrubriek. Samen met de 12-jarige ruin hield de Amerikaan zo 31 andere duo's achter zich. Halfweg het parcours nam het duo de leiding en stond deze niet meer af.

"De combinatie van kracht en snelheid is altijd positief voor Catoki. Hij kan goed om met parcoursen die op snelheid gebouwd zijn. Alan Wade heeft duidelijk naar onze capaciteit gebouwd," vertelde de Amerikaan na afloop. 

Op het podium volgde Martin Fuchs met Cha Mu 4 (Cornado II). Samen met de ruin was hij net geen seconde trager dan McLain. Erynn Ballard vervolledigde het podium in het zadel van de Conteur-dochter, Ronja.

De top vijf werd afgewerkt door Spencer Smith met Flairvona (Air Jordan Z) en Darragh Kenny met onder het zadel Sligo Balou (Balou du Rouet). Nog net in de prijzen sprong Harrie Smolders foutloos naar de twaalfde plek. Smolders loodste Calina (Ci Ci Senjor) foutloos doorheen het parcours.