Harrie Smolders schittert in Wereldbeker Bordeaux!

Harrie Smolders schittert in Wereldbeker Bordeaux!

Zes combinaties kwalificeerden zich voor de barrage van de 1.60m Wereldbeker in Bordeaux. Uiteindelijk wisten vijf combinaties een dubbel foutloze omloop te presteren. Daarbij presteerde Steve Guerdat de snelste chrono.

Steve Guerdat was de eerste aan de start van de herkansing. Samen met de 11-jarige KWPN-merrie, Is-Minka (Mylord Carthago, fokker: G. J. Kappert) zette de Zwitser de toon met een foutloze omloop in 40,34 seconden.

Veel combinaties kwamen dicht in de buurt van Guerdat en zijn KWPN-merrie.  Ook laatste starter, Pieter Devos wist de chrono niet te verbeteren.

Uiteindelijk won Guerdat met ruim één seconde verschil op Jeanne Sadran en Dexter de Kerglenn (Mylord Carthago). Harry Charles, die op vrijdag al de hoofdrubriek won, schreef de derde plaats op naam met BWP-hengst, Sherlock (Bisquet Balou C vd Mispelaere).

Pieter Devos volgde net buiten de top drie in het zadel van zijn negenjarige merrie, Casual DV Z (Cornet Obolensky). De top vijf werd afgewerkt door Roger-Yves Bost en Ballerine du Vilpion (Baloubet du Rouet).


Net niet in de barrage plaatste Harrie Smolders zich in de prijzen. Smolders loodste zijn 11-jarige SF-merrie, Deesse de Kerglenn (Mylord Carthago*HN)  naar de tiende plek.

Uitslag