Harrie Smolders knap achtste in loodzware GP van Calgary. Deusser en Killer Queen VDM winnen!

Harrie Smolders knap achtste in loodzware GP van Calgary. Deusser en Killer Queen VDM winnen!

De lijst van ruiters die de eindmeet niet haalden in de 1.70m Grand Prix van Calgary is lang. Uiteindelijk wist slechts één combinatie een dubbel foutloze omloop te presteren. Daniel Deusser sprong zo naar de winst met zijn vertrouwde Killer Queen VDM.

Samen met de 12-jarige merrie van Eldorado vd Zeshoek is Deusser nu opnieuw in de running van de Rolex Grand Slam. "Het is een historische Grand Prix hier in Spruce Meadows. Vroeger keek ik deze Grand Prix op VHS cassette. Deze proef moet je zeker een keer gewonnen hebben in je carrière wil je je bij de beste ruiters te wereld kunnen rekenen. "

"Killer Queen sprong de gehele week fantastisch. Ik twijfelde eerst of ik haar in de Grand Prix zou starten, maar dat bleek uiteindelijk de juiste keuze." vertelt de winnaar.

Met één springfout in de barrage volgde Steve Guerdat op het podium met Venard De Cerisy (Open Up Semilly). België's jonge, getalenteerde Gilles Thomas vervolledigde de top drie. De 24-jarige ruiter sprong met zijn Aretino 13 (Artani 2) met twee springfouten naar de derde plaats.

Net buiten het podium volgde Eugenio Garza Perez met Contago (Corrado I) op vier en Gerrit Nieberg met Ben 431 (Balou 400) op vijf.  Ook Harrie Smolders liet zich opvallen. Smolders eindigde de eerste ronde met het hout in de lepels en één tijdsfout. In de tweede ronde viel er één balk uit de lepels. Op de rug van Darry Lou (Tangelo vd Zuuthoeve) sprong Smolders naar de achtste plek.

Volledige uitslag