Harrie Smolders ijzersterk in 5* Wereldbeker Gotenburg

Harrie Smolders ijzersterk in 5* Wereldbeker Gotenburg

Gothenburg Horse Show werd afgesloten met de 5* 1.50m Wereldbeker rubriek. Met Wereldbekerpunten als inzet zette Harrie Smolders een ijzersterke prestatie neer op Dolinn (v. Cardento). 

In de hoofdrubriek over 1.50m waren alle Nederlandse ogen op Harrie Smolders gericht. In het zadel van Dolinn (v. Cardento) wist de Nederlander zich te plaatsen voor de barrage, iets waar de helft van de 30 starters in slaagde. Wat echter moeilijker leek was foutloos blijven in de barrage. Het is echter niet de eerste rodeo voor de vijftienjarige merrie die met haar tonnen ervaring op geen fout te betrappen was. Met hun tijd van 37,80 en foutloze ronde waren ze goed voor de vijfde plaats. 

De winnende tijd van 36,01 werd neergezet door Henrik von Eckermann en Iliana (v. Cardento). Met slechts het kleinste verschil van amper twee honderdsten moest Julien Anquetin genoegen nemen met de tweede plaats voor de BWP'er Gravity of Greenhill (v. Nabab de Reve). Wilm Vermeir had Enola Gay of Two Notes Z (v. Emerald) onder het zadel. Op de tienjarige hengst ging Vermeir von Eckermann's tijd achterna maar kwam net niet dicht genoeg. Het duo ging met brons naar huis. 

Volledige uitslag