Guusje Gaasbeek scoort in Belgische Lier

Guusje Gaasbeek scoort in Belgische Lier

Gisteren werden de eerste finales gereden op de Nieuwjaar Euregio op het Azelhof. In de 1.00m pony finale snelde Chloe Hoste met Enjoy naar de eindzege. Voor Nederland sprong Guusje Gaasbeek tweemaal naar de zege.

Hoste en Enjoy hielden als enige de chrono onder de 28 seconden. Het paar verwees zo Zoe Verschooten op minder dan een seconde naar de tweede plaats. De amazone volgde op het podium met Speedy onder het zadel. Pieter-Jan Anthonissen vervolledigde het podium met Quality van't Achterhof.

De combinatie werd opgevolgd door Jersey Kuijpers die Black Line H naar de de vierde plaats loodste voor Charline Verlinden met Domino des Petities Hesses.

In de 90cm pony finale kleurde de eindzege oranje. Guusje Gaasbeek sprong naar de eindzege met Candy. De volledige top vier strandde op minder dan een seconde van elkaar. Gaasbeek bleef nipt voor op Pieter-Jan Anthonissen met Quanto terwijl Githa De Bruyn de top drie afwerkte in het zadel van Tranquilla.

De 80cm Paarden finale kwam op naam van Juna de Bontridder met El Picaderro. Het duo bleef als enige foutloos onder de 26 seconden. Met bijna drie seconden verschil volgde Laura Swenne op het podium met Fougazi. De Nederlandse Helena Hotaj vervolledigde de top drie in het zadel van Iris.

Ook de 80cm pony finale kleurde oranje. Guusje Gaasbeek hield er de concurrentie achter zich met William Dee. Het paar bleef zo Chloe Hoste met Kita en Robin Vermeir met Divina voor.