Gouden voor zowel Nederlandse Children als Ponyruiters in landenwedstrijd Lamprechtshausen

Gouden voor zowel Nederlandse Children als Ponyruiters in landenwedstrijd Lamprechtshausen

In Lamprechtshausen stonden deze middag twee landenwedstrijden op het programma: die voor Children en die voor pony's. Het was een erg succesvolle dag voor de Nederlandser ruiters want ze konden beide landenprijzen op hun naam schrijven. 

Children

De Nederlandse Children namen direct na de eerste omloop de leiding. Suze Bos (Avalon), Anouk Tolboom (Gibroka); Nick Nanning (Bandia) en Pien de Boer (Fame) stonden na de eerste ronde nog steeds op een foutloze score. In de tweede ronde vielen er wat meer balken maar uiteindelijk kon het team van Edwin Hoogenraat toch de landenwedstrijd op hun naam schrijven met een totaal van vier strafpunten. Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië werden gedeeld tweede. 

Pony's

De Nederlandse ponyruiters kregen vier strafpunten in de eerste ronde. Tamara van Manen (Holstuds Olijfje) en Logan Fiechter (Kadanz van Orchids) sprongen beide een foutloze eerste ronde. In de tweede ronde kon enkel Emile Drenth (Oscar van de Beekerheide) de nul behouden waardoor de Nederlandser ruiters op gelijke hoogte kwamen met Duitsland. In die barrage liep alles zoals gepland waardoor de overwinning naar Nederland ging. Duitsland werd tweede en België derde.