Gouden duo Mel Thijssen en Florida Balia NL winnen Poolse hoofdrubriek

Gouden duo Mel Thijssen en Florida Balia NL winnen Poolse hoofdrubriek

De Nederlanders eisen duidelijk hun plek op in de uitslagen van de wedstrijd in Poznan. In de CSI3*W hoofdrubriek van de dag ging de overwinning naar Mel Thijssen die op Florida Balia NL (v. Bustique) alle concurrentie achter haar liet in het parcours over 1.50m hoge hindernissen. 

De twaalfjarige KWPN-merrie mocht onder Thijssen de barrage starten. Op twaalf deelnemers konden slechts drie de beproeving doorstaan waaronder ook het Nederlandse duo. Sterker nog, samen konden ze de winnende tijd afleveren. Met de klok op 35,62 zetten ze genadeloos de winst op naam. De andere twee foutloze tweede rondes kwamen op naam van Matt Garrigan die op Quantum Robin V (v. Carambole) tweede werd gevolgd door Zoe Osterhoff in het zadel van Jaguar King WD (v. Zirocco Blue VDL) op drie. 

Marc Houtzager had Holy Moley (v. Verdi TN) van stal gehaald om mee te dingen naar goud maar de tienjarige ruin maakte een springfout en strandde uiteindelijk op vijf. Mans Thijssen sprong keurig het basisparcours rond op Hello (v. Alano) maar hield de teugels net iets te strak waardoor het paar met een tijdsoverschrijding over de finish kwam. Ze werden uiteindelijk dertiende. 

Volledige uitslag