Goud voor Kim Emmen in Gold 1.30 proef bij Oliva

Goud voor Kim Emmen in Gold 1.30 proef bij Oliva

Kim Emmen veroverde zonet overtuigend goud tijdens de Gold 1.30m rubriek in Oliva. Emmen en de 12-jarige Farah (Arezzo VDL) finishten met een voorsprong van maar liefst meer dan vier en een halve seconde op de concurrentie. In de voorgaande 1.40m proef hield Wout-Jan van der Schans ook al de Nederlandse eer hoog. Hij sprong met de Verdi dochter, He Elmi, net buiten het podium!

De 1.30m proef, meteen verreden op fouten en tijd, werd volledig naar de hand van Kim Emmen en Farah gezet. Het duo finishte in 61.28 seconden en was zo onklopbaar. De Duitser Mike Patrick Leichle stopte de chrono op 65.96 seconden en wist zo in het zadel van Baby Woodrose (Party Dance) een tweede plaats te verzilveren. De Belg Alexander Housen vervolledigde de top drie op de rug van de 9-jarige Neonne HH (Emerald N.O.P.).

Vind de volledige uitslag hier.

Wout-Jan van der Schans top in Gold 1.40m proef

Tijdens de Gold 1.40 proef was het ook al prijs voor Nederland. Wout-Jan van der Schans reed daar samen met He Elmi twee schitterende foutloze fases en eindigde op een vierde plaats, net buiten het podium. Het goud werd hier gewonnen door de Spanjaard Serfio Alvarez Moya in het zadel van de vosmerrie Charisma HS (Uriko). Zilver ging naar de Britse Jemma Kirk en Billy Ballybeg (Billy Mexico), voor de Amerikaanse Alise Oken die op de rug van Langley HX (Carambole) het brons in ontvangst mocht nemen.

Met slechts 10 honderdsten achterstand op Wout-Jan van der Schans, mocht Ben Maher op Helwell du Chabus (Elvis Ter Putte) de top vijf afsluiten.  

Klik hier voor het volledige resultaat.