Gerco Schröder schittert in top tien Grote Prijs Oliva!

Gerco Schröder schittert in top tien Grote Prijs Oliva!

Na een barrage met tien werd het een spannende strijd in de 1.50m CSI3* Grote Prijs van Oliva. Uiteindelijk dook Donald Whitaker onder de chrono van Joseph Clayton en won de 14.250 euro eerste prijs met de 11-jarige Millfield Colette

Whitaker en de 11-jarige dochter van Cornet Obolensky wonnen vorige week nog de 1.45m Gold Tour in Oliva. Het duo zet de kers op de taart met de 1.50m GRote Prijs. Joseph Clayton volgt met Commissaire S (Comme Il Faut) voor België's Andres Vereecke en BWP-merrie, Noyelle vd Begijnakker (Kannan).

Vereecke en zijn 11-jarige Kannan-dochter verwezen, Stephan de Freitas Barcha met Chevaux Primavera Imperio Egipcio (Calvaro F.C.) naar de vierde plaats. De top vijf werd afgewerkt door Erika Lickhammer-Van Helmond en haar eigen gefokte, KWPN-merrie, I. Comme Tessa VHL (Comme Il Faut).

Enkel deze top vijf noteerde een dubbel foutloze omloop. Net buiten de top vijf sprong Gerco Schröder met Jackpot als beste Nederlander in de prijzen. Samen met de 10-jarige zoon van VDL Zirocco Blue strandde Schröder op de tiende plaats.

Uitslag