Dennis van den Brink neemt knallende start in Medium Tour van Kronenberg

Dennis van den Brink neemt knallende start in Medium Tour van Kronenberg

Op thuisbodem heeft Gabriel Coumans het podium weten te domineren in de Youngster Tour voor 5- en 6-jarige paarden. De Nederlander won voor eigen publiek maar werd ook nog eens derde. Wat later volgde Dennis van den Brink als beste Nederlander in de tweesterren competitie en veroverde met Kallas de tweede plaats. 

Voor de overwinning kon Coumans rekenen op Newyork Vls, een dochter van Apple Juice. Met de Carrera VDL-nakomeling uit dezelfde stallen, Namose Vls liet hij de derde plaats noteren. Die derde plaats moest hij delen met Teun Vestjens, die in het zadel van de KWPN hengst Nandos S (Van Gogh) in dezelfde tijd wist te finishen. Op twee kwam Thiago Ribas Da Costa met Upton des Dames Z (Untouched) van fokker Agnes Demesmaecker-Dufour. 

Johan Bergs liet zich op zeven noteren in het zadel van Surprise-K Van Kattenheye (Untouchable) gevolgd door Liza Houwen-Tiebot en de KWPN merrie Ninja Balia Smh (Aganix du Seigneur). 

Resultaten

Dennis van den Brink en Kallas schitteren op twee in Medium Tour

Van den Brink en de KWPN hengst van Dallas, een 9-jarig fokproduct van A.F.W. Holkenborg, misten met ongeveer een seconde de overwinning. Die kwam toe aan de Spanjaard Julio Arias Cueva en Urbanus Z (Ugano Sitte). De Noorse Jenny Krogsaeter rekende op Nederlandse springkracht en werd op de 9-jarige KWPN merrie Kwik Tweet (For Pleasure, fokker: G.J.A. Moerings) derde. 

John Steeghs veroverde met Gomez (Eldorado vd Zeshoek, fokker: Doremalen) een gedeeld vierde plaats. Piet Raijmakers Jr stuurde Djoural de Lizet (Nartago) naar acht.