Franse 4-jarige kampioenen gekroond

Franse 4-jarige kampioenen gekroond

Dit weekend staat Frankrijk volledig in het teken van de nationale kampioenschappen voor jonge paarden. Gisteren en eergisteren stonden in het teken van de 4-jarige paarden. In de rubriek voor 4-jarige merries, reed Edouard Fiorce naar de overwinning. Hij rekende hiervoor op Galaa la Marsa (f. Classic Bois Margot). De tweede plaats ging naar Elliot Souster die met Girl Power DK (v. Cera d'Ick) de zilveren medaille mee naar huis nam. Marina Raya Kilbert en Galactee de Tivoli (v. Vagabond de la Pomme) vervolledigden het podium.

In de rubriek voor 4-jarige paarden ging de overwinning naar Gino des Luthier (v. Giovani de la Pomme). Hij sprong een foutloze ronde onder het zadel van Georges Picot Aurelien. Gautier Pistiaux en de Vagabond de la Pomme zoon Ginko du Rouet eindigden op de tweede plaats. Voor Elodie Frotiee en Grabyfe (v. Quick Star) was er een derde plaats. 

In de rubriek voor paarden uit een ander stamboek dan Selle Français, ging de overwinning naar de Holsteiner Celtic du Lys (f. Casall). Hij sprong naar de overwinning onder het zadel van Pierre Gautherat. Enzo Chiarotto eindigde op de tweede plaats. Hij sprong met Karajan Sitte (v. Windows vh Costersvel) naar de zilveren medaille. Maybe de Brimbelles Z (v. Montender) vervolledigde het podium.