Frank Schuttert voert podium aan van hoofdrubriek Jumping de Achterhoek

Frank Schuttert voert podium aan van hoofdrubriek Jumping de Achterhoek

De avond bij Jumping de Achterhoek kende zonet zijn hoogtepunt tijdens de 2* Big Tour over 1.45m hoogte. Het sterk aan elkaar gewaagde deelnemersveld leverde zestien barrage kandidaten aan, dewelke Frank Schuttert allemaal overtroefde!

Met onder het zadel de 10-jarige KWPN ruin Hero (Cantos) sprong Schuttert twee schitterende omlopen, en wist uiteindelijk de chrono als allersnelste te stoppen op 32.35 seconden. Zijn landgenoot Berber Dijkman reed met de 9-jarige KWPN merrie Imoya Dice (Eldorado VD Zeshoek) naar een chrono die net 23 honderdsten trager was, wat hem het zilver opleverde. Nog geen halve seconde later leverde de Ierse Emily Turkington de bronzen prestatie aan door op de rug van de 8-jarige schimmelruin Cornet (Cornet's Prinz) af te klokken op exact 33 seconden rond.

Conor Drain sloot een ruime seconde na zijn landgenote als vierde in de prijsuitreiking aan, waar hij de 9-jarige KWPN schimmelruin Imagine (Cassini Gold) bereed. Met een eveneens foutloze tijd die nog net onder 35 seconden was, vervolledigde Harrie Wiering in het zadel van de 10-jarige KWPN vosruin Harley (Carrera) de top vijf.

Vind de volledige uitslag hier.