Frank Schuttert eindigt als tweede in eerste ronde GCL Valkenswaard

Frank Schuttert eindigt als tweede in eerste ronde GCL Valkenswaard

In de eerste ronde van de Global Champions League wisten de Nederlandse combinaties goed te presteren. Op eigen bodem sprong Frank Schuttert naar het beste resultaat maar ook Jur Vrieling en Maikel van der Vleuten konden zich klasseren. 

Schuttert zette in op Gream (v. Verdi TN) om het 1.55m hoge parcours te tackelen. De twaalfjarige KWPN ruin werd feilloos naar de finish begeleid en eindigde onder zijn Nederlandse ruiter op de tweede plaats. Jur Vrieling kregen we aan het werk te zien met Fiumicino van de Kalevallei. De twaalfjarige Plot Blue ruin kwam met Vrieling foutloos op tien te staan. Maikel van der Vleuten wist als laatste nog een graantje mee te pikken van de geldprijzen en kwam na een foutloze ronde op Dywis HH (v. Toulon) op twaalf. 

De overwinning werd geboekt door Simon Delestre. De Fransman had de tienjarige Dexter Fontenis Z (v. Diarado) onder het zadel en was ruim een halve seconde sneller dan Schuttert. Laura Kraut vervolledigde de top drie met Calgary Tame (v. Old Chap Tame). Op zowel vier als vijf stonden Nederlandse paarden. De vijftienjarige KWPN Ruin Don Vito kwam onder Lorenzo de Luca op vier gevolgd door de twaalfjarige KWPN merrie Ginger-Blue en Ben Maher. 

Resultaten