Fleur Holleman pakt winst in U25 1.40m: "Hier ben ik echt heel blij mee!"

Fleur Holleman pakt winst in U25 1.40m: "Hier ben ik echt heel blij mee!"

Op de RAIJ in Amsterdam heeft Fleur Holleman de concurrentie achter zich gehouden in de U25-rubriek. In deze 1.40m rechtstreeks op tijd snelde Holleman naar de winst met de twaalfjarige Cataque du Haut Breil (HH Contrad). "Hier ben ik echt heel blij mee!"

In deze internationale U25rubriek bleef Holleman met de zoon van Conrad nipt voor op Ebba Danielsson en Equus Tame (Qlassic Bois Margot). De Franse fokkerij leverde ook de derde plaats voor Iris Michels en Bugano de l'Abbaye (Ugano Sitte). 

De top vijf kleurde verder Nederlands. Mart Ijland volgde met Kerenia (Zavall VDL) voor Emma Bocken en de 10-jarige Kadessa Z (Kannan). "Ik had de concurrentie wel wat in de gaten," vertelt Holleman. "Maar focuste me voornamelijk op mijn eigen rit. En toen won ik ... hier ben ik echt blij mee."

Over Cataque

"Vorig jaar kwamen we nog aan de start tijdens het Europees kampioenschap Young Riders. Dit jaar is ons laatste jaar bij de jeugd. Ergens hoop ik met hem nog net iets hoger te kunnen springen. We kijken wel wat het geeft!..."