Eric van der Vleuten leidt Nederlandse dominantie in Gent

Eric van der Vleuten leidt Nederlandse dominantie in Gent

Niet één, niet twee, maar zeven (!) plaatsen in de top tien voor Nederland. Dat is de uitslag van de tweede tweesterrenwedstrijd in Gent. Eric van der Vleuten mocht de ereronde leiden op Icarronne-S (v. Carrera VDL). 

Een Nederlandse overmacht nam gretig de zeven hoogste posities in de uitslag van de 1.35m-rubriek in. Eric van der Vleuten zorgde op Icarronne-S (v. Carrera VDL) voor een toptijd van 58,55 en nam daarmee de winst. Sabrina van Rijswijk zat hen op de hielen maar kwam met Mowgli van Polderzicht (v. Mosito van het Hellehof) enkele honderdsten te kort om van der Vleuten te kloppen. Jeffrey Schmitz kreeg brons voor z'n ronde op A Lee Spring Power (v. Argentinus). 

Op vier kwam Lars Schröder met Colando 21 (v. Conthargos) voor Carolein van de Plasse die met Grappa (v. Dynamite vt Hazelarenhoekje) vijfde werd. De zesde plaats was voor Vincent Geerink met Fifty Fifty (v. VDL Zirocco Blue), de Nederlandse top zeven werd afgesloten door Journey van Eerd op Harvey (v. Cantos). Onderaan de geplaatsten zagen we nog Gerco Schröder met Glock's Brilliant Berlin (v. Berlin) op zeventien. 

Volledige uitslag