Equnews jaaroverzicht: 'niks aan de hand in januari'

Equnews jaaroverzicht: 'niks aan de hand in januari'

2020 zal zonder twijfel de geschiedenisboeken ingaan als één van de raarste jaren ooit. Aan het begin van 2020 stonden we voor een goedgevuld jaar vol wedstrijden en de Olympisch Spelen, maar helaas strooide Corona in maart roet in het eten. Daarom geven we van nu tot en met nieuwjaarsdag elke dag een overzicht van de mooiste momenten van het afgelopen jaar. Vandaag: januari. 

Aan het begin van 2020 haalde verschillende ruiters hun Olympisch ticket binnen waaronder Emanuele Gaudiano en Mathilda Karlsson. Over dat Olympisch ticket van Karlsson zou achteraf nog heel wat discussie zijn. Oekraïne verloor dan weer zijn Olympisch ticket terwijl dat van Marokko in vraag werd gesteld.  Op dat moment was er wat betreft de Spelen nog geen vuiltje aan de lucht. Goed nieuws was er ook voor Gert-Jan Bruggink stapte na één jaar terug in het zadel. 

Sterke sportieve prestaties waren er voor Marc Houtzager in Basel, Bart Bles in de Grand Prix Basel, Maikel van der Vleuten deed dan weer goede zaken in de Wereldbeker en onder andere Doron Kuipers schitterde in Amsterdam. Jür Vrieling deed het in Amsterdam ook bijzonder goed. Jeroen Dubbeldam scoorde dan weer in Offenburg. 

Helaas moesten we in januari ook afscheid nemen van Walter Van der Holst, het oudste politiepaard van Nederland stierf, Tonny Hasselbekke overleed ook in januari 2020.

De Global Champions Tour kreeg een nieuwe aandeelhouder en CHIO Aken verhoogde haar prijzengeld.

Laura Graves stuurde dan weer haar Verdades met pensioen, net als Lizziemary van Danielle Goldstein. Ook Argento van John Whitaker ging met pensioen. Kim Emmen kon ook op een nieuw talent rekenen en ook Stephan Conter investeerde in nieuw talent. Emma Augier de Moussac werd geschorst, later zou blijken dat haar dieetpillen een verboden substantie bevatte.

Ook werden er voor het eerst vraagtekens bij een wedstrijd gesteld omwille van het Coronavirus.