Equita Lyon: Maikel van der Vleuten vindt het podium in Prix Boehringer Ingelheim

Equita Lyon: Maikel van der Vleuten vindt het podium in Prix Boehringer Ingelheim

Nadat de kegels van het mennen aan de kant waren gezet, werd de piste in Lyon opnieuw gevuld met hindernissen voor de CSI5*-W 1.50m rubriek. Net geen vijftig combinaties kwamen aan de start in deze proef tegen de klok. Maikel van der Vleuten maakte een goede beurt en sprong naar het podium. 

Van der Vleuten werkte het 1.50m hoge parcours vlekkeloos af op de rug van Dywis HH. De dochter van Toulon bleef van al het hout af en leverde van der Vleuten de derde plaats op. Met slechts vier honderdsten verschil stond Kendra Claricia Brinkop voor hen op twee. De Duitse amazone had opnieuw de BWP merrie Ma Belle (Ugano Sitte) onder het zadel, waarmee ze gisteren ook al het brons behaalde. Henrik von Eckermann bewees wederom waarom hij (voorlopig) nog de nummer één van de wereld is en kwam met de tienjarige Dzara Dorchival (Qlassic Bois Margot) met bijna een seconde voorsprong op één te staan.

Binnen de top tien kwam de KWPN merrie Golden Lady, een dochter van Cassini Gold, onder Jennifer Hochstadter (LIE) op negen. 

Resultaten