Emma Heijligers op kop bij NK Children

Emma Heijligers op kop bij NK Children

Bij Green Valley Estate in Deurne loopt de nationale springsport gretig verder. Ondertussen werd ook het eerste onderdeel van het Nederlands kampioenschap Children afgewerkt.  Zeventien combinaties kwamen aan de start. Uiteindelijk snelde Emma Heijligers met Sambucca naar de winst. In de 1.40m ochtendrubriek was het Doron Kuipers die de winst op naam schreef met Kara J D'Alve Z.

Emma Heijligers en haar 8-jarige KWPN-zoon van Sandro Boy, Sambucca waren een klasse apart in het jachtparcours. Na een foutloze finish in 61,13 seconden neemt het paar met ruim twee seconden de voorsprong in het klassement. Het duo verwijst zo Renske van Middendorp met Dos Lunas Galaxie naar de tweede plaats voor Jesse Berkers met onder het zadel de 10-jarige Aragon Happhira (Corland).

Net buiten het podium, bij de Children, volgden River Morssinkhof met Bamalou d l'ecuyer (Bamako de Muze) op de vierde plaats voor Yoni van Santvoort met Kinky Girl (Alano).

Doron Kuipers neemt eerste winst van de dag

De senioren kregen deze ochtend alvast een 1.40m nevenrubriek op het programma. Daarin bleef Doron Kuipers met Kara J D'Alve Z (Kannan) als enige foutloos onder de 34 seconden chrono. Het paar verwees zo Maikel van der Vleuten met Marta Ortega Perez' Kamara van 't Heike (Epleaser van 't Heike) naar de tweede plaats voor Teddy van de Rijt met Herma (Ukato) onder het zadel.

Alle resultaten