Emilie Conter's toppaard Balento C.S naar Britse amazone Christina Gachoud

Emilie Conter's toppaard Balento C.S naar Britse amazone Christina Gachoud

Emilie Conter heeft het vertrek aangekondigd van haar geliefde Balento C.S, na een samenwerking van bijna vier jaar.

"Balento, waar moet ik beginnen?" Emilie vertelt over hun trotse momenten samen, van individuele en teamoverwinningen op het Europees Kampioenschap voor Jonge Ruiters in Villamoura in 2021 tot hun debuut in Senior Nations Cups en World Cup evenementen. Hun reis bereikte nieuwe hoogten met een foutloze ronde in hun eerste 5* Grand Prix samen in Wellington, een getuigenis van hun toewijding en partnerschap.

Conter verwierf de witte hengst in de zomer van 2020 en begon samen aan hun reis, opklimmend van het 2* niveau naar de top van de sport. Samen stonden ze acht keer op het podium, waarvan de helft op de hoogste trede!

"Jij bent degene die me vertrouwen gaf om grote parcoursen te springen, die altijd, wat er ook gebeurde, door het vuur zou gaan voor mij, op jouw eigen speciale manier. Ik wist dat de dag zou komen dat je datzelfde gevoel aan iemand anders zou geven die geluk genoeg zou zijn om jouw ruiter te zijn (...) Je hebt mijn dromen werkelijkheid laten worden. Ik kan je niet genoeg bedanken voor alles. Het is moeilijk om je te zien gaan, maar ik weet dat je het thuis zult krijgen dat je verdient. Je zult altijd mijn speciale zijn."

De nieuwe ruiter, de 26-jarige Christina Gachoud uit Groot-Brittannië, is ontzettend enthousiast om de 13-jarige hengst te verwelkomen.