Ella Wolleswinkel en Wesley Ter Hamsel bovenaan in Big Tour van Lichtenvoorde

Ella Wolleswinkel en Wesley Ter Hamsel bovenaan in Big Tour van Lichtenvoorde

Het sportief programma van Jumping de Achterhoek besluit op vrijdagavond met heel wat Big Tour-rubrieken voor de verschillende leeftijdscategorieën. Bij de Children was het Ella Wolleswinkel die voor eigen publiek een puike prestatie neerzette. Opvolgend was het Welsey Ter Hamsel die voor het beste resultaat zorgde.

De jonge amazone ging onverschrokken het 1.20m hoge parcours in met Capone. De zoon van Casado bleef keurig van het hout af en sprong met Wolleswinkel naar het brons. Donna Van der Donk volgde wat verder op zes in het zadel van Bayla de La Roque (Palestro II). De top tien werd besloten door Joelle Muijres en Kobalt Expres Ws (Global Express VDL) gevolgd door Mayke Leusink en Galobke Z (Guidam Sohn) op elf. 

De winst was voor de Poolse Helena Gola met Carbonara Mk (Contendros 2). 

Resultaten

In de Big Tour voor Juniors kon Welsey Ter Hamsel zich in de top vijf zetten. Het 1.35m hoge parcours werkte hij vlekkeloos af op Lareusa S, een zevenjarige KWPN merrie van Toulon. Op acht noteerde Amber Van Marle zich met de achtjarige Kansas, een KWPN ruin van Baltic VDL. Verder waren er ook foutloze roneds van Amber Van Marle en Handel VDW (Zambesi TN) en Isa Trip met Hugo Boss (Balou du Rouet).