Eerste districtwedstrijd van Zuid-Oost groot succes

Eerste districtwedstrijd van Zuid-Oost groot succes

Op de zonovergoten locatie van PSV de Sterruiters in Haaksbergen is afgelopen zaterdag de Springwedstrijd met jeugdrubrieken verreden voor het district Zuid-Oost. Het was de eerste in een serie van vier Districtswedstrijden in Nederland en kenmerkte zich door een gezellige sfeer en hoge kwaliteit van gereden parcoursen.

De organisatie had al eerder een wedstrijd met jeugdrubrieken georganiseerd en dit was goed bevallen. Leo Olde Klieverik, jurylid en wedstrijdorganisator, legt uit: “De opzet van de Jeugdrubrieken Springen is goed. Ruiters van dezelfde leeftijd rijden met elkaar en door de nieuwe parcourssoort worden de combinaties meer uitgedaagd. Door bij alle hoogtes het basisparcours op stijl te laten verrijden en daarna de barrage op tijd, leiden we de combinaties goed op”. Leo geeft aan dat deze Districtswedstrijden nodig zijn om het concept verder te kunnen ontwikkelen. “De informatie die je ophaalt bij zulke wedstrijden kun je gebruiken om het nog beter te maken”.  

De ruiters en amazones in de leeftijd tot 22 jaar worden bij een wedstrijd met jeugdrubrieken ingedeeld op leeftijd en niet op hoogte van de pony of paard. Leo Olde Klieverik: “Het is een goede ontwikkeling dat de jeugd onder 22 met een paard kan deelnemen aan deze jeugdrubrieken waardoor ze samen met hun leeftijdsgenoten kunnen starten.” 


Bron: KNHS