EEF Lanceert nieuwe teamcompetitie voor springruiters

EEF Lanceert nieuwe teamcompetitie voor springruiters

Het EEF heeft een nieuwe wedstrijdformat gelanceerd. "Onze missie is om kwalitatieve springsport en formats te ontwikkelen en zo de paardensport te helpen evolueren in Europea. De nieuwe wedstrijdformat zal veel jonge ruiters helpen om zich verder te ontwikkelen naar het top-level-niveau," vertelt voorzitter, Theo Ploegmakers.

Met zijn nieuwe format wil het EEF een antwoord bieden op de beperking voor nationale federaties bij Nations Cup organisaties. De nieuwe format biedt een teamcompetitie voor CSI / Ch / CSI1* en CSI2* wedstrijden. 

De teams zullen over verschillende nationaliteiten kunnen samengesteld worden. Het nieuwe format zal in enkele kleinere wedstrijden debuteren en later in 2023 volledig ingepland worden met een eigen league.

Met dit nieuw concept van teamwedstrijden op een lager niveau wil het EEF het niveau toegankelijk maken en een voorbereiding bieden aan combinaties om later hen land te vertegenwoordigen op Landenprijzen. 

Het nieuwe format zal uitgetest worden tijdens volgende events.

  • Bojourishte - Bulgarije 10 - 12/06
  • Lipica - Slovakije 26 - 28/08
  • Herneacova - Roemenië 01 - 04/09

Duidelijk blijkt dat het nieuwe concept een springplank moet worden voor de minder betrokken landen in de paardensport. Hoewel een uitbreiding naar doorgeburgerde paardenlanden ook een goede zaak zou zijn.

bron: EEF.