Duitse team wint Nations Cup Rabat, Nederland op vijf

Duitse team wint Nations Cup Rabat, Nederland op vijf

Tijdens de tweede ronde van de landenprijs in Rabat werden de kaarten opnieuw volledig door elkaar geschud. Grote winnaar werd uiteindelijk het Duitse team, onder leiding van Dietmar Gugler. Team Nederland eindigde met een mindere tweede ronde nog op een knappe vijfde plaats. Mans Thijssen zorgde hier samen met Hello (Alano) voor het beste resultaat, door in totaal slechts 5 strafpunten te laten noteren.

Het Duitse team, dat na de eerste ronde nog als derde volgde na een gedeelde eerste plek van Nederland en Frankrijk, sprokkelde tijdens de tweede ronde slechts vier extra strafpunten en haalde zo met een teamtotaal van 13 strafpunten uiteindelijk alsnog de overwinning binnen.

Sophie Hinners leverde twee maal een foutloze ronde af in het zadel van Churchill 48 (Cassito), en ook David Will bleef na een mindere eerste ronde met My Prins Van Dorperheide (Zilverstar T) wel volledig foutloos in ronde twee. Nicola Pohl en Exelro 2 (Chacco-Blue) reden een totaal van vijf strafpunten over beide rondes bij elkaar, en Rene Dittmer zorgde met Burlington Riverland (Mylord Carthago) voor het schrapresultaat in ronde twee door één balk en een extra tijdsfout bij elkaar te rijden.

Het Franse team van Henk Nooren volgde op twee, met een team eindtotaal van 16 strafpunten. Zwitserland, gecoached door Michel Sorg, nam het brons met 23 strafpunten achter de naam. Net buiten de top drie eindigde het gastland Marokko onder leiding van Philippe Le Jeune als vierde met een totaal van 24 strafpunten, gevolgd door team Nederland dat net één puntje meer opraapte.

Vind de volledige uitslag hier.

F.: © Sharon Schwing