Henk van de Pol schrijft met Hickstead 1.35m op naam in Opglabbeek

Henk van de Pol schrijft met Hickstead 1.35m op naam in Opglabbeek

De Nederlandse combinaties drukten hun stempel in de rubriek voor 7- en 8-jarige paarden in het Belgische Sentower Park. Harrie Wiering plaatste zich dubbel in de top tien, waar we ook Roosje Brouwer opnieuw terug zagen. Wat later greep van de Pol een tweesterren overwinning.

Aan de teugels van de 7-jarige Dutch Breitling A.N. (Diamant de Plaisir) stevende Wiering af op de vierde plaats. Met zijn andere troef, de 7-jarige Bamako de Muze-hengst Remus de Muze (fokker: Carpentier NV) werd de Nederlander zevende.

Net voor hen op zes kwam Roosje Brouwer in het zadel van de KWPN ruin Lotus. De zoon van George Z uit de fokkerij van Waldman Horses was de beste 8-jarige. Wout-Jan van der Schans stuurde As Havana (Diamant de Semilly) naar de elfde plaats. 

De winst was voor de Ierse Emily Turkington met Carrickview Cheap Thrills (Emerald van 't Ruytershof). De top vijf werd nog besloten door de KWPN-ruin Mark Hdh (Gladstone Hdh) onder Tereza Vesela.

Resultaten

Henk van de Pol kon in een deelnemersveld met 86 combinaties de overwinning op naam schrijven van de CSI2* 1.35m rubriek. In het zadel van de 12-jarige KWPN'er Hickstead (Numero Uno, fokker: Schellekens) bleef hij nipt voor op de Duitse Leonie Büttel die tweede werd op Midnight's Lady (Douglas). De top tien werd besloten door Mathijs van Asten en de 9-jarige hengst Vedet Dk Z (Vagabond de La Pomme).