Doron Kuipers wint Youngster finale in De Peelbergen

Doron Kuipers wint Youngster finale in De Peelbergen

In de Peelbergen werden deze ochtend al twee rubrieken gesprongen. Eentje was voorbehouden aan de jonge paarden, eentje was een kwalificatie voor de CSI1* Grand Prix. 

CSI1* 1m30

In het 1M30 presteerden de Nederlandse ruiters erg sterk. Ze moesten de winst aan Christina Gachoud en Esi Hazel (v. Lux Z) laten maar bezetten wel de rest van de top vijf. Gachoud klokte af in 53,38 seconden en liet hierbij alle balken in de lepels. Ruben Romp en Pirate Andalou (v. Nabab de Reve) namen de tweede plaats voor hun rekening. Zij konden eveneens de nul behouden en finishten in 53,42 seconden. Britt Schaper en Cillow (v. Canabis Z) vervolledigden het podium na een foutloze ronde in 54,59 seconden. 

Doron Kuipers (Euro Esh) en Harrie Wiering (Gacarla VDL) namen respectievelijk de vierde en de vijfde plaats voor hun rekening.

7-jarigen

In de rubriek voor 7-jarige paarden ging de overwinning naar Doron Kuipers. Hij reed I Like vh Heerenhuijs (v. Dallas) foutloos door de barrage in 30,75 seconden. Michael Duffy en Jammy Dodher (v. Vagabond de La Pomme) namen de tweede plaats voor hun rekening. Zij hielden de nul op de teller en finishten in 30,95 seconden. Dennis Van den Brink en Ileanne SFN (v. Eldorado vd Zeshoek) vervolledigden het podium na een foutloze barrage in 32,11 seconden. 

Amy Inglis (Applause) en Katrin Eckermann (Chao Lee) namen respectievelijk de vierde en de vijfde plaats voor hun rekening.

Klik hier voor alle resultaten