Doron Kuipers verovert rankingpunten in GP-kwalificatie Oliva

Doron Kuipers verovert rankingpunten in GP-kwalificatie Oliva

Doron Kuipers heeft op Spaanse bodem klasse afgeleverd in het zadel van I Am Codex. Het duo sprong in een uitdagende Gold 1.45m Longines Ranking rubriek, die telde als kwalificatie voor de Grote Prijs naar de top vijf. 

Een totaal van vijftien ruiters konden het 1.45m hoge parcours foutloos afwerken. Doron Kuipers stuurde de tienjarige hengst I Am Codex (Codex One) keurig het parcours door en besloot met Tinus van Der Bruggen's fokproduct op de vierde plaats. Voor Anouk de Ruijter en Comedie de Talma (Kannan) werd eveneens een foutloze rit genoteerd wat hen de vijftiende plaats opleverde. 

De winst kwam in handen van Niall Talbot en Fts Elliot (Cicero Z Van Paemel, fokker: G. Van Driel). De Ier moest de winst echter delen want Victor Bettendorf slaagde erin om Simolo de La Roque Z (Spartacus TN) in identiek dezelfde tijd naar de eindmeet te sturen. Nicolas Delmotte besloot de top drie met Citadin du Chatellier (L'Arc de Triomphe).

Resultaten

Terwijl werd ook de Silver 1.25m proef afgewerkt. Logan Fiechter behaalde op de negenjarige Optima Vd Bisschop (Denzel V'T Meulenhof) de vierde plaats maar werd ook nog eens negende met Qua Vadis (Chacco Blue).