Doron Kuipers springt in de prijzen in Calgary

Doron Kuipers springt in de prijzen in Calgary

Terwijl in de 'International Ring' de zes hindernissen voor de zesbaren rubriek later op de avond al opgebouwd stonden, bleek de 1.60m hoofdrubriek in Calgary een moeilijke opgave. Negen combinaties gaven vroegtijdig op of beslisten niet te starten.

De herkansing in dit 1.60m parcours werd verreden tussen zes combinaties. Uiteindelijk hielden twee duo's het hout in de lepels. Beezie Madden sprong daarbij naar de winst in het zadel van de 11-jarige Darry Lou (Tangelo vd Zuuthoeve).

Samen met de ruin, gefokt door R. Bril, bleef Madden de Oostenrijker, Max Kühner mer Alfa Jordan (Air Jordan Z) voor. Het paar kwam als laatste aan de start en deed er ruim twee seconden meer over als Madden met haar KWPN-ruin. 

Europees kampioen, Martin Fuchs noteerde de snelste chrono in het zadel van Silver Shine. Het duo tikte echter één balk uit de lepels, goed voor de derde plaats. De combinaties werd opgevolgd door Daniel Bluman met Ladriano Z op vier en Mario Deslauriers met Bardolina 2 op vijf. Voor Nederland plaatste Doron Kuipers zich nog op de tiende plek met Empire. 

Uitslag