Doron Kuipers en Just Special VK imponeren bij zesjarigen

Doron Kuipers en Just Special VK imponeren  bij zesjarigen

De finalisten  voor de Blom Cup zesjarigen zijn bekend. In het tweede onderdeel van de halve finale wist Doron Kuipers het beste resultaat neer te zetten met onder het zadel de dochter van Falaise de Muze, Just Special VK.

Samen met  de KWPN-merrie was Kuipers ruim één seconde sneller dan Bert Jan Zuidema met de ruin, Janko B (Glasgow W vh  Merelsnest). Het podium werd afgewerkt door Larissa Bijl met onder het zadel Just Be Gentle (Tyson).


Net buiten het podium sprong Alex Chitty met Jamil  Field (Mylord Carthago) naar de vierde plaats terwijl  Alexander Vincentius de top vijf afwerkte op de rug van Jezebel W (Arezzo VDL).


Uitslag


Twee KWPN-goedgekeurde hengsten behoren tot de beste 30 in de Blom Cup voor zesjarigen. De top-drie na twee onderdelen bestaat uit Doron Kuipers met Just Special VK (Falaise de Muze uit Energy VK stb-ext PROK van Toulon) van fokker Mark van Kleef uit Ede), gevolgd door Bert-Jan Zuidema met Janko (Glasgow van ’t Merelsnest uit Tarona van Navarone, fokker A. van Oers-Beerendonk uit Oud Gastel) en Larissa Bijl met Just Be Gentle (Tyson uit Be Gentle sport-spr prest PROK van Ticallux Verte) van fokker Pascal Knijnenbug uit Deurne. Onder Steven Veldhuis heeft de KWPN-goedgekeurde hengst Je Suis Equus Tame (Qlassic Bois Margot uit Tame Tame van Quaprice Z, fokker S.N.C. Brohier uit St.Come du Mont) ook goed aan het springen hier in Valkenswaard en zag dat beloond met twee foutloze rondes. Daarmee komt ook hij morgen aan de start in de finale, evenals de door Jarno van Erp gereden KWPN-goedgekeurde hengst Jacquet-Go (Thunder van de Zuuthoeve uit Trophie Tinea Go keur sport-spr prest van Lux) fokker Harry van de Goor.